Tabel marimi

 

Termeni si conditii

Actualul document tine loc de contract intre www.classmode.ro si Client. Clientul va trebui sa accepte acest document inainte de a se inregista online sau sa paraseasca imediat acest site. 
Se definesc urmatoarele notiuni:

classmode.ro: societatea comerciala ________________________, cu sediul in Oradea, str. __________ nr. __________, _____________ Bihor, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. ____________ si C.U.I. RO __________________, avand cont deschis la _________________________.

Vizitator: persoana care acceseaza acest site.

Client: persoana fizica sau juridica ce emite o Comanda pe acest site.

Comanda: obiect al contractului dintre classmode.ro si Client, prin care Clientul cumpara online produse de pe acest site, obligandu-se sa le plateasca, iar classmode.ro se ocupa de livrarea respectivelor produse, direct sau prin terte parti, pe baza intelegilor comerciale incheiate cu terti; prezentul contract devine valabil in momentul in care classmode.ro confirma solicitarea Clientului.


Partile (classmode.ro si Client) stabilesc de comun acord urmatoarele:

1. OBIECTUL CONTRACTULUI
Obiectul prezentului contract reprezinta Comanda de catre Client a unor produse si servicii specificate pe acest site la momentul Comenzii.

2. PROCEDURA DE DERULARE A CONTRACTULUI
2.1. Clientul poate Comanda produse si servicii de pe acest site, folosind Cosul de Cumparaturi. Comanda este considerata valabila numai dupa ce classmode.ro confirma Clientului posibilitatea onorarii acesteia, prin e-mail/telefon/fax.

2.2. In momentul solicitarii unei Comenzi, Clientul este de acord cu prezentul contract. Clientul poate anula solicitarea Comenzii nu mai tarziu de confirmarea finala a classmode.ro catre Client privind posibilitatea onorarii comenzii, prin e-mail/telefon/fax.

2.3. Clientul poate denunta unilateral contractul daca classmode.ro, direct sau datorita tertilor, intarzie din vina sa sau a tertilor livrarea catre Client, cu maxim 7 zile mai mult decat termenul specificat in e-mail/telefonic/pe fax Clientului, in momentul acceptarii solicitarii de Comanda. Denuntarea unilaterala va fi facuta in scris, prin e-mail confirmat, pe fax sau in scris cu confirmare de primire, dar mai devreme de momentul intrarii in posesia produsului/serviciilor comandate. In cazul in care plata a fost deja facuta de catre Client, acestuia i se vor returna banii intr-un cont bancar sau prin alta metoda, in maxim 30 de zile din momentul incetarii contractului.

2.4. Livrarea este facuta de catre classmode.ro direct sau prin terti.

3. MODALITATI DE PLATA
3.1. Clientul poate plati, in functie de modalitatea aleasa, inainte sau dupa primirea comenzii. In cazul anumitor tipuri de plati, clientul poate plati cash catre classmode.ro, in cont bancar catre classmode.ro sau chiar catre terte parti cu care classmode.ro are incheiate contracte, cazuri in care tertele parti vor emite documentele de plata necesare, legale. In cazul in care classmode.ro primeste plata cash sau in contul sau bancar direct de la Client, acesta va emite, dupa caz, factura fiscala cu sau fara bon fiscal sau altfel daca asa prevede legea in momentul respectiv.

3.2. In cazul in care Clientul alege sa plateasca prin ordin de plata, plata se va face inainte de expedierea Comenzii. La fel, in cazul in care Clientul plateste prin card bancar, online, prin intermediul unei terte parti cu care classmode.ro are incheiat un parteneriat. Daca clientul alege sa plateasca la primirea comenzii, atunci Clientul este obligat sa accepte comanda cu plata cash.

3.3. In cazul in care plata nu este efectuata de catre Client, clientul refuzand comanda, Comanda nu va mai fi onorata, va putea fi anulata de catre classmode.ro fara o notificare prealabila. In acest caz, classmode.ro va putea solicita plata de despagubiri sau/si va putea refuza onorarea altor solicitari de Comenzi ale Clientului.

3.4. Pentru intocmirea facturii, Clientul se obliga sa ofere date corecte, conform legislatiei.

4. RETURNAREA PRODUSELOR
4.1. Clientul are dreptul de a notifica in scris classmode.ro ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului, prin returnarea in acest termen a produsului cumparat in ambalajul original, fara sa prezinte nicio urma de deteriorare sau uzura, clientul suportand cheltuielile de expeditie conform legilor romanesti, prin aceeasi metoda prin care a primit produsele.

4.2. Orice astfel de solicitare se transmite prin posta sau curier, cu confirmare de primire, la adresa SC Editura Aquila'93 SRL, Str. Americii 41, Oradea, judetul Bihor sau in format electronic, documentul fiind de asemenea semnat (si stampilat in cazul persoanelor juridice).


4.3. In acest caz, classmode.ro va plati inapoi suma platita de catre client pentru produse (exceptand costurile de transport), in termen de 30 de zile, in contul bancar al acestuia sau prin alta metoda.

4.4. classmode.ro are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei.

4.5. classmode.ro poate refuza ulterior onorarea altor solicitari de Comenzi ale Clientului.

5. OBLIGATIILE classmode.ro

5.1. classmode.ro se obliga sa respecte termenii acestui contract, legislatia existenta in Romania la momentul inceperii derularii acestui contract si pe cea valabila ulterior.

5.2. classmode.ro se obliga sa ofere suport si informatii cat mai amanuntile legate de produsele si serviciile oferite pe acest site.

6. OBLIGATIILE Clientului
6.1. Clientul se obliga sa respecte termenii acestui contract, legislatia existenta in Romania la momentul inceperii derularii acestui contract si pe cea valabila ulterior.

6.2. Clientul se obliga sa efectueze in conditii legale plata Comenzii, inainte sau la livrare, in functie de modalitatea de plata aleasa de acesta la momentul solicitarii Comenzii.

7. DREPTUL DE AUTOR
7.1. Continutul acestui site (inclusiv, dar fara a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, elemente grafice, logo si alte date) este proprietatea classmode.ro si a partenerilor si furnizorilor sai, fiind aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Este absolut interzisa utilizarea acestor elemente fara acordul scris al classmode.ro .

7.2. classmode.ro utilizeaza materiale proprii si materiale oferite de Parteneri si nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele furnizate de Parteneri, materiale care pot fi diferite de realitate sau care aduc prejudicii unor terti, insa va primi orice obervatie si va incerca sa rezolve problema pe cale amiabila.

8. ACCES ONLINE
8.1. classmode.ro ofera tuturor potentialilor Clienti acces la datele de pe acest site, in interes personal, dar nu permite descarcarea, modificarea partiala sau totala a site-ului web si nici reproducerea, copierea, vanzarea sau exploatarea oricaror elemente, partial sau total, in scopuri comerciale sau in alte scopuri in dauna intereselor classmode.ro . Exceptie face situatia in care classmode.ro permite astfel de lucruri prin acord scris.

8.2. classmode.ro nu garanteaza accesul la acest site in orice moment, neraspunzand de probleme cauzate de terti (probleme tehnice sau de alta natura) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale classmode.ro

8.3. classmode.ro permite accesul gratuit pe acest site, in sensul ca nu solicita in mod direct nicio taxa pentru acces. Clientul va trebui insa in mod separat sa isi asigure acces la internet, computer si alte elemente necesare accesului. classmode.ro nu raspunde, de asemenea, de alte cheltuieli ale Clientului - telefonice, utilitati sau orice altceva.

9. LIMITAREA RASPUNDERII
9.1. classmode.ro  ofera produse cumparate la randul sau de la terti si le revinde in forma in care le primeste de la terti. classmode.ro nu raspunde pentru erorile de pe website, pentru informatiile si fotografiile postate online. Clientul accepta solicitarea de Comenzi pe propriul sau risc, iar classmode.ro nu poate garanta nici accesul, nici calitatea informatiei, nici forma si continutul produselor si nici disponibilitatea tuturor produselor prezentate.

9.2. Toate imaginile si textele de pe acest site au rol exclusiv de exemplu, produsele livrate in Comanda pot fi diferite de cele prezentate online (ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, oricand, classmode.ro va putea modifica detaliile disponibile online privind produsele si serviciile oferite. Descrierile produselor si imaginile pot contine erori sau pot fi diferite de realitate, classmode.ro nu raspunde pentru astfel de situatii, insa va incerca sa le rezolve cat mai curand de la semnalare.

9.3. classmode.ro nu raspunde de posibile erori sau defectiuni ale produselor livrate de pe acest site, insa va incerca remedierea problemelor in cel mai scurt timp de la semnalare, in colaborare cu furnizorii sai.

9.4. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de catre classmode.ro oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de classmode.ro de la client. In cazul livrarii necorespunzatoare, daunele vor putea fi platite numai dupa returnarea produselor cu instiintare in scris in maxim 5 zile de la primire.

9.5. Preturile de pe acest site includ TVA, dar nu includ cheltuieli de livrare sau alte cheltuieli, daca nu se specifica altfel in mod special pe website. classmode.ro considera pretul de achizitie (pretul platit de Client) ca fiind pretul exact mentionat de classmode.ro in momentul confirmarii Comenzii, pretul final mentionat pe website sau/si in e-mailul de confirmare Comanda, constand in pretul produsului pe website plus alte costuri mentionate clar. In plus, se pot aplica discounturi mentionate de asemenea in momentul confirmarii Comenzii sau pe website inainte de plata online cu cardul bancar.

9.6. Livrarea produselor se efectueaza direct de catre classmode.ro , la sediul classmode.ro prin prezentarea Clientului sau prin intermediul unor terte parti - firme de curierat, posta. Costurile privind livrarea sau/si alte costuri ale serviciilor se mentioneaza in momentul finalizarii solicitarii Comenzii si sunt reconfirmate alaturi de confirmarea Comenzii. Clientul se obliga sa achite aceste costuri, direct in factura classmode.ro sau separat, pe baza documentelor oferite de terti. In total, costul platit de Client nu va fi mai mare decat cel ce se mentioneaza in momentul finalizarii solicitarii Comenzii si sunt reconfirmate alaturi de confirmarea Comenzii.

9.7. classmode.ro isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de classmode.ro, care includ, dar nu se limiteaza la incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii romanesti. classmode.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea efectuarii livrarii, dar va anunta Clientul si se va incerca identificarea unei solutii.

9.8. Daca classmode.ro nu poate efectua o comanda din vina Clientului (acesta nu este gasit la adresa mentionata, nu poate fi contactat etc.), comanda va fi anulata, iar produsele se vor intoarce la classmode.ro. Clientul va trebui sa suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice pentru o noua livrare. In cazul in care clientul a facut plata in avans, iar Clientul nu poate primi produsele in maxim 10 zile din momentul transmiterii si nu poate fi nici contactat in interval de 30 de zile, plata nu va putea fi returnata, iar comanda va fi anulata, plata constituind despagubiri din partea Clientului.

9.9. classmode.ro nu raspunde fata de comentarii publicate online de utilizatori, comentarii interzise de classmode.ro: comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare sau orice alta forma de spam. classmode.ro va incerca prin toate mijloacele legale sa limiteze astfel de comentarii. classmode.ro nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata sa plateasca vreun un fel de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin astfel de comentarii sau comunicari.

9.10. classmode.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se care pot fi accesate prin legaturi de pe acest site.

10. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
classmode.ro poate cesiona si/sau sucontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia.

11. PENALITATI
11.1. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare a Comenzii, classmode.ro este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care classmode.ro va intarzia livrarea Comenzii din vina sa, cu mai mult de dublul valorii temporale estimate initial, classmode.ro va putea plati penalitati Clientului conform conditiilor legii. classmode.ro nu raspunde de intarzieri cauzate de terti.

11.2. In cazul in care Clientul intarzie din vina cu plata Comenzii in termenul prevazut in factura emisa de classmode.ro, Clientul este obligat la plata unor penalitati de 1% pe zi din suma datorata, daca classmode.ro solicita acest lucru.

11.3. In cazul in care Clientul refuza Comanda la livrare fara a invoca un motiv valabil, acesta va plati despagubiri pentru taxele de transport si alte costuri ale classmode.ro, daca classmode.ro solicita acest lucru.

12. TRANSMITERE E-MAILURI
Prin comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj in pagina contact sau sau trimiterea de e-mail-uri adresate classmode.ro, se considera ca utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri periodice cu informatii diverse.

13. FORTA MAJORA
Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14. LEGEA APLICABILA
Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti.

15. DREPTURI
15.1. classmode.ro are dreptul de a stoca date ale Clientilor si vizitatorilor in interes propriu, dar nu le va furniza unor terte parti.

15.2. classmode.ro are dreptul de a interzice accesulor anumitor Clienti si vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fara notificare.

15.3. Clientul are dreptul sa solicite in scris de la classmode.ro eliminarea din baza de date a datelor sale personale.

15.4. Clientul nu poate anula o comanda dupa ce aceasta a fost procesata si confirmata de classmode.ro.